Om LCHF

LCHF är naturlig mat med lågt kolhydratinnehåll. Man vill undvika att blodsockret åker bergochdalbana med det insulinpåslag och den fettinlagring som följer. Läs teorin bakom.

Man äter ekologisk och obehandlad mat så långt det är möjligt:

  • naturligt fett (animaliskt i kött, fisk ägg och mjölkprodukter och vegetabiliskt i avocado, nötter, kallpressad kokos-, oliv- och rapsolja)
  • kött, fisk, fågel, ägg och mjölkprodukter
  • grönsaker (helst sådana som växt ovan jord och innehåller bara lite stärkelse)
  • nötter
  • bär
  • frukt (ibland – frukt består nästan enbart av socker)

Socker och stärkelse går fetbort – spannmål, ris, majs, potatis och allt som innehåller socker. Konstgjort fett som margarin finns inte på kartan!

Bästa introduktionen till LCHF är finns på  Kostdoktorns blogg.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s